Edukálás robotokkal, plüssmackóval

A műszaki pályaorientáció iránt elkötelezett Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) idén már az óvodákra is kiterjesztené az edukációt.


A szervezet tagvállalatainak szakemberei az év második felétől olyan, a legkisebbek számára kidolgozott játékos, élményalapú foglalkozásokat fognak tartani intézményeikben, amelyeken keresztül a három–hét évesek izgalmas, érdekes és meghatározó első benyomásokat szerezhetnek arról, hogy mi mindenhez ért egy mérnök.

„Az EJMSZ-nél hiszünk abban, hogy a mérnöki hivatás rangjának helyreállítása a gyerekek korai edukációjában rejlik” – jelentette ki Ábrahám László, az EJMSZ elnöke.

A játékos előadásokon kívül kifejezetten olyan interaktív programelemek megalkotására törekszenek, amelyek keretében a kicsik az alapkészségeik használatával modelleket, különféle szerkezeteket építhetnek vagy épp mérhetnek, „programozhatnak” nemre való tekintet nélkül, mert ebben a korosztályban még a lányok is szívesen ismerkednek a technikával.

Kísérleti jelleggel Debrecenben már elindult a program első változata. A foglalkozások során izgalmas, kalandos, filmvetítéssel tarkított interaktív bemutatóval lepték meg a kicsiket, akik egyebek között egy játékmackó kalauzolásával ismerhették meg a digitális mikroszenzorok és rendszerek vezető gyártója, a svájci Sensirion debreceni gyárát, és még a robotok fantasztikus világába is betekinthettek.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka