Inno-tér
2024. május 2.

Stratégiai együttműködési megállapodás a MISZ választmányi ülésén

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) a Magyar Innovációs Szövetség Választmányi ülésén, az Óbudai Egyetem kampuszán.


A MISZ 2024. április 30-án, választmányi ülést tartott, tagintézménye, az Óbudai Egyetem Bécsi úti Campusán. Az ülés rendhagyó és unikális napirendi pontja egy hosszú távú, háromoldalú stratégiai együttműködési megállapodás aláírása volt. A stratégiai megállapodást a NIÜ részéről Bódis László vezérigazgató, az NKFIH képviseletében, Kiss Ádám István elnök, valamint a MISZ elnöke, Szabó Gábor írták alá ünnepélyes keretek között. A megállapodás célja, hogy az együttműködés révén a kormányzati innovációs törekvések hatékonysága tovább növekedjen és ezzel is hozzájáruljon a hazai vállalkozások versenyképességének erősödéséhez, a gazdaság fejlődéséhez.


A választmányi ülés további részében Szabó Gábor, az MISZ elnöke beszámolt a legutóbbi ülés óta eltelt időszak tevékenységéről, majd Birkner Zoltán, MISZ alelnök tájékoztatta a résztvevőket az új regionális igazgatói struktúra kialakításáról. Kovács Levente, MISZ elnökségi tag, az Óbudai Egyetem rektora házigazdaként beszélt az innovációsképzés fontosságáról a felsőoktatásban. Hild Imre, az Obuda Uni Venture Capital (OUVC) vezérigazgatója, a MISZ Startup tagozatának vezetője pedig bemutatta a kockázati tőke szerepét az innovációban, valamint ismertette az OUVC eddigi tevékenységét és további terveit.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka