Inno-tér
2024. április 4.

Légy előfizető!

Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában az előfizetéses üzleti modell a kétezres évek óta robbanásszerűen fejlődik, és a legfrissebb kutatások szerint globális szinten még most is évente 50 százalék felett bővül.


A kiugró emelkedés lehetőségét a kártyás fizetések terjedése, a technológiai háttér kiépülése teremtette meg. A magyarországi helyzet ugyan nem túl biztató, azonban néhány piaci szereplőnek köszönhetően egy új kezdeményezés adhat lendületet az előfizeté­ses e-kereskedelem hazai elterjedésének.

Forrás: Depositphotos/HASLOO

Az előfizetéses e-kereskedelem jelentősége folya­matosan emelkedik az e-kereskedelmen belül, és pon­to­san úgy alakítja át a szektort, mint a streaming szolgáltatások a zeneipart. A technológiai fejlődés adta lehetőségeket kiaknázva a Shoprenter és Humanize – a Visa támogatásával – a Vevőből Előfizető Program néven indított úttörő kezdeményezést, hogy előmozdítsa az előfizetéses üzleti modell elterjedését hazánk­ban. 

A program online és offline eseményeken keresztül vezet be az előfizetéses szolgáltatás kialakításának és működtetésének jó gyakorlatába. A fogyasztók egyre inkább elvárják, hogy az online vásárlás ugyanolyan zökkenőmentes legyen, mint a személyes – érvelnek a kezdeményezés létjogosultsága mellett elindítói, akik sok más mellett arra törekednek, hogy zökkenő­mentes, biztonságos, személyre szabott és intuitív on­line fizetési élményt nyújtsanak ügyfeleiknek. Mint írják, a Vevőből Előfizetői Program költség- és időmegtakarítást eredményez, és megteremti a tervezhető­ség, a különleges ajánlatokhoz és termékekhez való hozzáférés lehetőségét is.•

Címlapkép forrása: Depositphotos/HASLOO

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka