Inno-tér
2023. május 18.

Elstartolt a Mosaic Alpha Platform

Magyar blokkláncfejlesztők ötlete nyomán és közreműködésének köszönhetően 15 ország több mint 100 aktív felhasználójával startolt el a Mosaic Alpha Platform. Az IOS és Android felületre is optimalizált, kriptokosarak vásárlását támogató applikáció révén olyan új online felület született, amely lehetővé teszi az átlagos pénzügyi ismeretekkel rendelkező felhasználók számára is a gyors, átlátható, felhasználóbarát és biztonságos menedzselést. A fejlesztők célja, hogy a jelenleg az Ethereum kompatibilis BSC blockklánchoz kapcsolt Mosaic Alpha Platform 2024-re saját blokkláncon fusson.


A decentralizált pénzügyi rendszerek legfőbb előnye, hogy a tranzakciókban résztvevők között nincsenek közvetítők. Ennek innovatív informatikai megoldása a blokklánc, amely gyors, megmásíthatatlan, ezáltal biztonságos adattovábbítást tesz lehetővé. A jövő technológiáját képviselő blokkláncok - a pénzügyi szektor mellett - számos más iparágban is egyre elterjedtebbé válnak. A Mosaic Alpha Platform koncepciója 2021-ben született, a biztonságos online adattovábbítás, a magas kockázatot jelentő kriptovaluták, a szakértői támogatás és a felhasználóbarát felületkialakítás társításából. A globális virtuális térben a Binance blokklánc az egyik legstabilabb és legolcsóbb rendszer, amelyen átlagosan naponta sok millió tranzakció megy végbe. A Mosaic Alpha Platform mindezen együttes értékek miatt kapcsolódott ehhez a már működő rendszerhez.

A Mosaic Alpha Platform asztali és mobilalkalmazás tervezése, fejlesztése és tesztidőszaka közel két éven át tartott. Az ötlet és a fejlesztési környezet megvalósítása Vidákovics Attila és Molnár Péter nevéhez fűződik, akik olyan online felület megszületését vizionálták, amelyen átlagos pénzügyi ismeretekkel rendelkezők is képessé válhatnak kriptobefektetéseik menedzselésére. Épp ezért a most elindult platform megjelenése követi a hagyományos pénzügyi, banki alkalmazások során megismert struktúrát, illetve egyedülálló megoldásként, a felhasználók nemzetközi szinten is sikeres kriptokereskedők által összeállított befektetési kosarak közül választhatnak a felületen. Ez a szakértői támogatás különösen fontos, mert a ma ismert befektetések közül a kriptobefektetések jelentik talán a legmagasabb kockázatot. Az Ethereum kompatibilis blokkláncra fejlesztett alkalmazás IOS és Android felületekre egyaránt optimalizált. A 15 fős fejlesztőcsapat célja, hogy 2024-ben saját fejlesztésű blokkláncra is felkerüljön a Mosaic.

Vidákovics Attila ötletgazda hangsúlyozta: „A kriptovaluták árfolyamát nagy kilengések jellemzik és sokszor merültek fel a befektetésekkel kapcsolatos biztonsági anomáliák is. A mi célunk az volt, hogy egy megbízható, biztonságos, az átlag felhasználó számára könnyen kezelhető, felhasználóbarát alkalmazást fejlesszünk, amelyen sikeres kriptobefektetők által összeállított kosarakból választhatnak az ügyfelek. Mivel a rendszer decentralizált blokkláncon fut, így a felhasználók kripto pénztárcájában marad minden befektetett pénzeszköz, ami jelentősen csökkenti a biztonsági kockázatot. Az alkalmazás már elérhető és a legfrissebb adatok alapján a megjelenést követően már több mint 15 országból több 100 felhasználó kezdte el sikeresen a kriptokosarak vásárlását. Terveink közt szerepel a Mosaic Alpha kapcsán oktatásokat is szervezni országszerte, ami által tovább fokozható a pénzügyi tudatosság.”

Molnár Péter blokkláncfejlesztő kiemelte: „A világon kevés olyan blokklánc fut jelenleg, amely hibamentesen, vagyis leállás nélkül képes a tranzakciók lebonyolítására. A fejlesztési ciklus 15 informatikus több mint 20.000 munkaóráját emésztette föl. A most szerzett tapasztalatok azonban kiváló alapot adnak ahhoz, hogy terveink szerint 2024-ben a Mosaic Alpha saját blokkláncra költözhessen!”

Forrás: Mosaic Alpha Platform

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka