Innovációs Nagydíj genetikai tesztért

A 2018. évi Innovációs Nagydíjat az Omixon Biocomputing Kft. érdemelte ki új generációs transzplantációs genetikai teszt fejlesztéséért és globális piaci bevezetéséért. Az ünnepélyes díjátadásra március 28-án került sor – a hagyományoknak megfelelően – az Országház Felsőházi termében.


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 2018. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a Magyarországon bejegyzett vállalat, illetve társaság kaphatta meg, amely tavaly a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg. A felhívásra 43 pályázat érkezett, a győztest titkos szavazással választották ki.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 2018. évi Innovációs Nagydíjat az Omixon Biocomputing Kft. érdemelte ki új generációs transzplantációs genetikai teszt fejlesztéséért és globális piaci bevezetéséért. Egy gyakorlatilag minden esetben egyértelmű és pontos eredményt adó transzplantációs immunkompatibilitási tesz­tet a világon először az Omixon vitt piacra 2014 októberében. 2018-ban a cég saját kutató-fejlesztői molekuláris bio­ló­giai laboratóriumot nyitott. A Kft. kon­szolidált éves árbevétele a 2017-es 4,7 millió dollárról tavaly 7,1 millió dollárra, míg az eladott tesztek száma 61 ezerről 88 ezerre nőtt.

Az Omixon Biocomputing Kft. új generációs transzplantációs genetikai tesztje

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018. évi Ipari Innovációs Díját a FUX Zrt. vehette át extrém üzemi körülményekre tervezett nagyfeszültségű távvezeték fejlesztéséért és gyártásáért.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018. évi Informatikai Innovációs Díját a Sanatmetal Kft. kapta a WIWE szívdiagnosztikai eszközért.

Az Agrárminisztérium 2018. évi Agrár Innovációs Díját az MTA Agrártudományi Kutatóközpont érdemelte ki az új típusú bőtermő martonvásári búzafajtákkal megvalósított innovációért. A kimagaslóan bő­termő, de emellett jó technológiai minőségű, hazai klímához alkalmazkodott fajták közül a legsikeresebb az Mv Nádor. Az Mv Nádor területi részesedése 2018-ban 13,76 százalék volt, ami több, mint a következő három fajtáé együttesen.

Az Agrárminisztérium 2018. évi Környe­zetvédelmi Innovációs Díjában a Norma Inst­ruments Zrt. részesült az Icon he­ma­to­ló­giai termékcsaládért. A cég a világon elsőként alkalmazta a mikrofluidi­kai tech­nológiát az IVD hematológiai szeg­mens­ben, amely lehetővé tette a mikro­flui­dikai moduláris készülékkoncepció ha­tékony alkalmazását a készülékek fejlesztésénél és gyártásánál is. A Norma Zrt. 2015 óta több mint 2000 gépet értékesített, évente legalább 40 százalékkal nö­velve eladásait.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Alapkutatástól a piacig” Innovációs Díját a Mirrotron Kft. vehette át a neutronspektroszkópia kifejlesztéséért és alkalmazásáért a tudományban és az iparban. (A Kft. legújabb fejlesztéséről, a martonvásári neutronlaborról magazinunk márciusi számában jelent meg összefoglaló.) A cég 25 év alatt mintegy 20 milliárd forint értékben exportált berendezéseket és komponenseket. Lényegében minden jelentősebb, gyógyászatra, anyagvizsgálatra fókuszáló neutroncentrum a Mirrotron vállalat termékeit használja.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2018. évi Innovációs Díját a Teqball Kft. kapta a Teqball Smart – kis helyigényű multifunkciós sporteszközért. A Teqball Smart egy egyedi megjelenésű, kiváló anyagminőségű sporteszköz, melyet akár gyermekek is könnyedén tudnak kinyitni vagy összecsukni.

A Magyar Innovációs Szövetség 2018. évi Startup Innovációs Díját a Webshippy Kft. érdemelte ki. A cég által kifejlesztett rendeléskezelő és csomagolásoptimalizáló szoftver és a kapcsolódó hardvereszközök leegyszerűsítik és automatizálják az online kereskedelmi vállalkozásokhoz kapcsolódó mindennapos logisztikai kiszolgáló folyamatokat.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka