Inno-tér
2011. augusztus 30.

Döntöttek a 2011. évi Harsányi István-díjak odaítéléséről

A magánkezdeményezés alapján, 1991-ben létesített Manager Képzés Alapítvány több mint 10 évvel ezelőtt alapította a Harsányi István-díjat a műszaki-, a gazdasági- és a természettudományi felsőfokú intézményekben tanuló hallgatók innovációs menedzsment tudásának elismerésére, ill. fejlesztésére.


Az alapítvány professzorokból és gazdasági szakemberekből álló Kuratóriuma a nyílt pályázatot követően évente egyszer adományoz Harsányi István-díjat a legkiemelkedőbb innovációs menedzsment ismeretekkel és tudással rendelkező hallgatók, doktori iskolákban résztvevők számára.

A díjra minden évben június 30-ig lehet pályázni, tudományos szakdolgozattal, diplomatervvel, doktori értekezéssel vagy egyéb tanulmánnyal.
A 2011. évben 40 magas színvonalú pályamű érkezett be, és ezekből a kuratórium az alábbi szempontokat súlyozva mérlegelte:
- a hazai és a külföldi szakirodalom felhasználását;
- a pályázat szerkezeti felépítését, nyelvezetét és stílusát;
- a pályázó egyéni tevékenyégére visszavezethető innováció elméleti megállapításokat;
- a pályamunkában szereplő javaslatokat, különös tekintettel az innováció menedzsment gyakorlatban történő alkalmazására.

A kuratórium döntése értelmében a 2011. évben 5 pályázó kapott Harsányi István Ph.D Díjat, további 5 pályázó pedig Harsányi István Hallgatói Díjat. A díjazottak szakmai munkájuk folytatása érdekében a kuratórium által megállapított ösztöndíjban részesülnek.
A 2011. évi Harsányi István-díjban részesített hallgatók az innováció menedzselésében jól hasznosítható elméleti és gyakorlati megoldásokat dolgoztak ki, különös tekintettel a kutatás-fejlesztés aktivitását befolyásoló tényezők meghatározására, a regionális innovációs rendszer fejlesztésére, a vállalkozói egyetemek technológiai transzfer aktivitására, a KKV-k versenyképességének javítására, a kutatás-fejlesztési eredmények fokozására, a kisvállalkozások üzleti tudásának fejlesztésére.

A díjak átadására a Manager Képzés Alapítvány kuratóriumának közreműködésével ünnepélyes keretek között a díjazottak felsőfokú intézményeinek tanévnyitó ünnepségén kerül sor.

A Manager Képzés Közhasznú Alapítványt a Szervezési és Vezetési Tudományos Társasággal együttműködve a Magyar Innovációs Szövetség gesztorálja, az Alapítványt az SzVT, a Pro Progressio Alapítvány és magánszemélyek támogatják.

Díjazottak

Harsányi István Ph.D Díjat kapott:
- Tilinger Attila, Széchenyi István Egyetem
- Novotny Ádám, BME
- Bíró-Szigeti Szilvia, BME
- Birkner Zoltán, Pannon Egyetem
- Varga János, Kodolányi János Főiskola.


Harsányi István Hallgatói Díjat kapott:
- Halász Lívia, Pannon Egyetem
- Vécsey Alexandra, Óbudai Egyetem
- Szappanos Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem
- Hürkecz Attila, Budapesti Corvinus Egyetem
- Bokros András, Budapesti Corvinus Egyetem.

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka